Functii noi ale IOS 14

Noul sistem de operare de la Apple, IOS 14, este acum public, ceea ce inseamna ca poti si tu sa iti actualizezi telefonul pentru a putea incerca de noile functii care vine odata cu IOS 14. In toamna sistem de operare, IOS 14, va fi disponibil pentru a fi instalat. Printre functiile noi se incadreaza noi widget-uri pe ecranul de start, biblioteca de aplicatii, iMessage. Sunt disponibile si versiunile publice pentru MacOS Big Sur si WatchOS 7. In randurile de mai jos voi descrie care sunt acele functii noi de care te vei putea bucura cand iti vei actualiza Iphone-ul la IOS 14. 

Actualizarile de la aplicatia Mesaje sunt: etichetarea unei persoane intr-o conversatie, fiind posibila in conversatiile de grup si sa raspunzi direct la un mesaj. Astfel le poti atrage atentia persoanelor din conversatii. Etichetarea unei persoane se realizeaza prin apasarea simbolului „@”, urmat de numele persoanei. Raspunsul se poate realiza apasand lung pe mesaj si sa selectezi Raspuns. 

Pentru a fi mai usor sa ii raspunzi persoanei preferate poti sa selectezi sa ramane afisata conversatia in partea de sus, fara sa mai trebuiasca sa derulezi prin conversatii pentru a gasi persoana cautate. Este foarte util pentru grupurile sau persoanele cu care vorbesti zilnic. Trebuie sa glisezi spre dreapta pentru a ramane in partea de sus o conversatie. 

Daca nu mai vrei sa folosesti aplicatia Google Translate, cu IOS 14 vei beneficia de o noua aplicatia care va traduce in timp real. Printre limbile pe care le traduce sunt, engleza, chineza, franceza, germana, spaniola, italiana, japoneza, portugheza, rusa, coreeana, araba. Trebuie sa deschizi aplicatia, sa introduci cuvantul dorit sau sa apesi pe microfon pentru a vorbi. Apoi, aplicatia va traduce automat. 

O functie preluata de la Android este cea de gruparea a aplicatiilor. Functia se numeste App Library si iti permite sa iti organizezi aplicatiile pe ecranul de start in functie de preferinte sau de categorie. Pentru a folosi App Library trebuie sa glisezi din stanga spre dreapta si poti alege 3 moduri. Poti sa alegi Sanatate si fitness, Social si altele sau in partea de sus vei gasi 2 foldere, Sugestii si Adaugate recent. 

Tot o functie preluata de la Android este si cea a noilor widget-uri care iti pot arata prognoza meteo. Trebuie sa intri la Vizualizarea de astazi pe ecranul de pornire. 

Imagine in Imagine este a treia functie preluata de la Android si inseamna ca poti sa vizionezi un videoclip in timp ce folosesti si alte aplicatii. 

Acestea fiind spuse, daca ai un Iphone, Mac, Apple Watch sau iPad, poti sa incerci noul sistem de operare, IOS 14, pentru a testa noile functii, care va disponibil pentru actualizare in toamna. Cateva dintre ele sunt preluata de la Android. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*