FIFA 19

FIFA 19 este un joc video de simulare a fotbalului, dezvoltat de catre EA Vancouver ca parte a seriei FIFA, a celor de la Electronic Arts. A fost anuntat la data de 6 iunie 2018, in cadrul  conferintei de presa E3 2018, iar lansarea oficiala a avut loc 3 luni mai tarziu, pe 28 septembrie 2018, jocul fiind disponibil pentru PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch si Microsoft Windows. Este al 26-lea joc din seria FIFA. Ca si in cazul FIFA 18, atacantul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, apare pe coperta editiei originale. Pentru prima data, jocul are incluse competitiile pentru cluburi UEFA, inclusiv Liga Campionilor.

Gameplay

Modul de joc este imbunatatit radical la FIFA 19 in comparatie cu predecesoarele sale, astfel incat jocul include acum noul “Active Touch System” – o revizie a controalelor jucatorului, dar si o “finisare temporizată” – sistem prin care butonul de lovire poate fi apasat a doua oara pentru a determina momentul exact cand mingea este lovită “50/50 battles “- un sistem pentru a determina probabilitatea ca un jucator sa preia mingile libere si” Dynamic Tactics “- care permite jucătorilor sa configureze strategii si sa le schimbe in timp real, chiar in timpul unui meci. Sunt imbunatatiri majore aduse noii editii in comparatie cu FIFA 18, iar cea mai mare schimbare pozitiva in ceea ce priveste modul de joc este introducerea competitiilor inter-cluburi UEFA, inclusiv Champions League, Europa League si Supercupa Europei.

Din punct de vedere al campionatelor, FIFA 19 este primul joc din serie ce include si Superliga Chineza, insa, spre deosebire de editiile precedente, nu include si prima liga rusa. Chiar si asa, echipe rusesti, ca CSKA, Spartak si Lokomotiv Moscova au ramas, in timp ce au fost introduse echipe noi, precum Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev, Slavia Praga si Viktoria Plzen, din campionatele Croatiei, Ucrainei si Cehiei, respectiv. De asemenea, Boca Juniors apare ca Buenos Aires FC, din cauza acordului semnat de club cu Konami; din aceleași motive, Colo-Colo apare ca CD Viñazur. Din nou, datorita contractelor incheiate de Konami cu anumite cluburi braziliene, Campeonato Brasileiro Série A este prezentat într-o forma incompleta, de data aceasta cu doar 15 cluburi, cele mai notabile absente fiind São Paulo, Palmeiras, Corinthians, Flamengo si Vasco da Gama.

Receptia

In Marea Britanie, FIFA 19 a debutat pe primul loc in graficul vanzarilor de jocuri, insa vanzarile in prima saptamana de la lansare au fost cu 25% mai mici in comparatie cu cele de care s-a bucurat FIFA 18. In Japonia, FIFA 19 a vandut in jur de 155.641 de exemplare.

Pe platforma Metacritic, versiunea PlayStation 4 are un scor general de 83 din 100, indicand “recenzii in general favorabile”, in timp ce scorul utilizatorului este de 1,7 din 10. GameSpot a evaluat jocul cu un 7 din 10, laudand prezentarea, licentele si noile moduri, insa criticand fata de noul mod de joc, pe l-a numit nefavorabil in comparatie cu cel al PES 2019. IGN a evaluat jocul cu un 8,2 din 10, declarand ca este “o imbunatatire a efortului de anul trecut, in ciuda faptului ca nu toate imbunatatirile noi sunt de top”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*