Despre sezonul 8 din Game of Thrones

Acest articol contine spoilere. Daca nu ai vazut episodul 10 din sezonul 7, nu iti recomand sa-l citesti in continuare.

Cel de-al optulea si ultimul sezon al serialului de fantezie medievala de la HBO are premiera la data de 14 aprilie, iar fanii din intreaga lume asteapta cu sufletul la gura sa-si revada personajele preferate dupa aproape doi ani de la premiera ultimului episod din sezonul 7. A fost cea mai lunga asteptare pentru premiera unui nou sezon din Urzeala Tronurilor, iar, a un puști într-un magazin de plăcintă fierbinte, fanii nu mai au rabdare atunci cand se gandesc la rasturnarile de situatie, bataliile si jocurile de putere pe care regizorii David Benioff si D.B. Weiss le-au pregatit pentru acest ultim sezon. Internetul este plin de teasere, trailere, scurgeri de informatii, articole cu posibile spoilere in ceea ce priveste ultimul sezon al celebrului serial, dar si speculatii in privinta lansarii unui eventual prolog al acestuia.

Nu cunoastem prea multe in legatura cu acest ultim sezon inaintea premierei, insa stim cu siguranta faptul ca ne putem astepta la lucruri mari inca din primul episod. Peter Dinklage (aka Tyrion Lannister) a avertizat spectatorii ca urmeaza o scena de lupta “epica” in noul sezon, care va face din celebra Batalie a Bastarzilor sa para doar un “parc tematic”, in timp ce fiecare episod nu este doar mai lung, urmand sa aiba fiecare peste o ora, ci se zvoneste ca fiecare dintre ele a fost mult mai costisitor decat pana acum, ajungandu-se la o suma de t 15 milioane de dolari (63 de milioane de lei la noi) pentru productie – adica un total de 90 de milioane de dolari (382 de milioane de lei) pentru productia intregului sezon. O suma ireala de bani.

Sunt multe lucruri care ar putea fi speculate in legatura cu povestea noului sezon. Avand in vedere romanta dintre Jon Snow, fostul Rege al Nordului, si Daenerys Targaryen, mama Dragonilor, care, a fost confirmata in utlimul episod al sezonului 7 (in ciuda faptului ca acest lucru se stia de ceva vreme) ca fiind incest de catre Bran Stark, care a descoperit faptul ca Snow este fiul legitim lui Rhaegar Targaryen si al Lyannei Stark. Aceasta descoperire poate avea un impact major in ceea ce priveste disputa pentru Tronul de Fier, si chiar pentru revendicare acestuia de catre Daenerys, avand in vedere faptul ca acest fapt l-ar pune pe Snow intr-o pozitie mai favorabila pentru domnia asupra celor Sapte Regate. Cu toate ca Snow nu ar putea fi atat de interesat de acest aspect din moment ce Regele Noptii si armata sa de zombie de gheata au reusit sa distruga Marele Zid si sa patrunda pe teritoriul celor Sapte Regate.

Intr-o alta ordine de idei, actuala regina a celor Sapte Regate, Cersei Lannister, isi continua planurile pentru a se mentine pe Tronul de Fier, in ciuda faptului ca a dat asigurari atat lui Snow, cat si lui Daenerys ca ii va sustine in efortul lor comun impotriva Regelui Noptii. Lucru care a dus la “tradarea” lui Jaime Lannister, care a parasit King’s Landing cu o mana de soldati pentru a se alatura fortelor din Nord. Ramane de vazut care sunt cartile pe care le va juca in continuare, dar si cine va ajunge pe Tronul de Fier dupa ce Regele Noptii va fi invins (daca va fi invins).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*