Samsung incearca sa rezolve problemele cu Galaxy Fold

Se zvoneste ca modelul Samsung Galaxy Fold s-ar putea intoarce, in curand, pe mainile jurnalistilor ce se ocupa de recenzii pentru telefoane mobile, pentru clientii care si-ar dori sa-si achizitioneze noul smartphone printr-o comanda de tip preorder. Astfel, potrivit unui raport al publicatiei sud-coreene Yonhap, Samsung lucreaza la varianta pentru a rezolva problemele care au impiedicat lansarea initiala a telefonului conform planurilor companiei. In raportul cu pricina se mai afirma ca exista posibilitatea ca Samsung Galaxy Fold sa aiba data de lansare luna viitoare, in iunie.

Defectiunile telefonului si planul celor de la Samsung sa le rezolve

Galaxy Fold a provocat multa agitatie atunci cand a fost dezvaluit pentru prima data, in februarie. La momentul respectiv, toata lumea credea ca acest nou dispozitiv va introduce tehnologia intr-o nouă era a smartphone-ului pliabil. Dispozitivul urma sa fie lansat pe 26 aprilie, insa lucrurile au coborat repede in jos. In timp ce membrii comunitatii tech revizuiau cateva modele prototip inainte de lansarea publica a telefonului, acestia au inceput sa raporteze probleme cu ecranul la doar cateva zile după ce au folosit modelul. La inceput, se credea ca problema principala era faptul ca jurnalistii respectivi au scos folia telefonului, crezand ca e una de protectie. Iar fara aceasta folie, ecranele pliabile ale modelor Galaxy Fold au inceput sa se sparga. Ulterior, s-au raportat probleme cu ecranul si la modelele la care nu era scoasa folia, ceea ce a dus la amanarea lansarii noului model de catre cei de la Samsung pentru verificari optionale.

Situatia ajunsese la un moment dat atat de grava incat Samsung si-a intrebat clientii daca si-ar dori sa isi anuleze comenzile de tip pre-order. “Dacă nu aflam vesti de la dumneavostra si nu am expediat comanda pana la data de 31 mai, aceasta va fi anulata automat. Daca nu doriti ca comanda dumneavoastra sa fie anulata automat la data de 31 mai, puteti cere pastrarea comenzii si o sa o livram mai tarziu”.

Insa, acum se pare ca cei de la Samsung au o cale de a rezolva intreaga situatie. Astfel, folia protectoare a ecranului va fi incorporata ca parte integranta a telefonului, pentru a nu mai arata ca o simpla folie de protectie pe care o poti indeparta de pe ecran in orice moment. Prin urmare, putem spune ca se rezolva exact miezul problemei pentru care utilizatorii nu puteau folosi telefonul mai mult de 3 zile din momentul in care au inceput sa-l testeze. A doua imbunatatire se rezuma la reducerea spatiului prin care putea intra praful prin ecran, aceasta fiind una dintre problemele mai minore, insa suficient de semnificative, ale noului model pliabil. Astfel incat prea mult praf poate distruge iremediabil ecranul.

In cazul in care aceste zvonuri se dovedesc a fi reale, nu stim exact data lansarii, insa este de asteptat ca luna viitoare sa apara telefonul pe piata, intr-un final. Iar potrivit unor surse, se pare ca smartphone-ul ar putea ajunge in magazine la data de 13 iunie. Cat de adevarate sunt aceste zvonuri vom vedea, probabil, atunci cand Samsung va face un anunt privind comenzile pre-order.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*