Corporatiile tech, invitate la Casa Alba pentru un dialog pe tema extremismului online

Iti mai aduci aminte de atentatul de la Christchurch din Noua Zeelanda? Bun, ma indoiesc ca ai fi putut uita despre o chestie ca asta in doar 5 luni de cand s-a intamplat, dar daca da, o sa fac un mic efort sa-ti reamintesc. Un membru al unui partid extremist, cu doctrina white nationalism din Noua Zeelanda, s-a filmat pe Facebook atacand doua moschei din localitatea Christchurch, in timp ce ii indemna pe cei care ii vizionau clipul sa dea subscribe la PewDiePie. Ok, a fost o tragedie, e pacat ca s-a intamplat, dar doar partea cu PewDiePie m-a facut sa ma gandesc serios la problemele mintale ale acestui individ. Sau mai degraba senitatatea cu care a zis asta in timp ce se pregatea sa atace doua moschei. S-au inregistrat in total 51 de decese: 42 direct la moscheia Al Noor, 7 la Linwood Islamic Centre, si 2 ulterior la spitalul din Chirstchurch. Odihneasca-se in pace. Ideea e ca, atunci, Facebook, Twitter si YouTube au iesit extrem de sifonate pentru modul in care s-a distribuit videoclipul pe platformele lor. Desigur, cea mai sifonata dina ceasta ecuatie a iesit Facebook, deoarece clipul a fost vizionat de peste 4000 de ori inainte sa fie sters de pe platforma retelei sociale. 

Acum, iese in atentia publicului un nou atac. Sau mai degraba doua. Insa daca cel din Dayton, Ohio, SUA nu a primit atat de multa atentie, este pentru ca nu se stiu exact tintele atacului respectiv. Deci, da, vorbesc despre atacul de la El Paso, Texas, o localitate aflata la granita cu Mexic. Atacul armat a fost indreptat asupra populatiei hispanice, iar in acesta au murit in jur de 22 de persoane. Nu mai sunt antisemiti, acum sunt acei nationalisti albi, cum isi spun ei, care sunt anti-afroamericani (bine, niggas se plang de rasism dar inca mai jefuiesc pravalii si fac trafic cu cocaina si alte substante halucinogene), anti-hispanici si anti-musulmani (din nou, i-as compatimi mai mult daca nu ar exista islamisti incercand sa porneasca un nou Jihad). Cu alte cuvinte, asistam la aparitia unei noi doctrine extremiste de dreapta, asemenea nazismului, doar ca indreptata inspre alte populatii. Nu mai e sus rasa ariana, acum e pur si simplu rasa alba. 

Si acum s-a remarcat o platforma anume pentru aceste atacuri. 8chan, un site de tipul 4chan sau 9gag, insa mai cunoscut pentru afinitatea fata de extremism. Mai concret, planul atacului fusese publicat de mult pe 8chan, inca dinainte sa aiba loc acesta, unde a fost intampinat cu recenzii pozitive de catre membrii comunitatii de idioti. 

Iar ca urmare a atacurilor de la El Paso si Dayton, Casa Alba intentioneaza sa gazduiasca, vineri, un dialog cu mariile corporatii din domeniul tech despre extremismul violent in mediul online. Intalnirea avea sa vina la doar cateva zile dupa atacurile armate in masa asupra celor doua orase americane. In total, aceste atacuri au lasat peste 30 de morti. Odihneasca-se in pace, nu a fost vina lor pentru aceasta ura oarba intre albi si hispanici. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*