Philip Morris si strategia de promovare a IQOS include o campanie impotriva tigarilor

Alternativele pentru fumat devin din ce in ce mai controversate in ultima vreme. S-a stabilit faptul ca tigarile electronice sunt la fel de daunatoare, daca nu mai daunatoare fata de tigarile normale. Ei bine, atunci cand vorbim despre IQOS, vorbim despre probabil cea mai daunatoare forma de a fuma. Cred ca mai periculoase decat IQOS sunt doar legalele fumate de unii la colt de bloc. Ca idee, IQOS respinge conceptul de fumat exact asa cum il stii, este un dispozitiv care incalzeste tutunul destul de mult incat sa poti sa-l tragi ca pe abur. Iti trebuie doar un dispozitiv si un pachet de HEETS, care sunt un fel de tigari care se potrivesc doar pentru IQOS (am incercat, de curiozitate, sa fumez un HEETS normal si pot sa spun ca e greu sa-l aprinzi in primul rand). Ca sa nu mai mentionez faptul ca aceste tigarete HEETS sunt mult mai mici fata de tigarile normale si costa 17 lei. Deci e ca si cum ai fi un fumator normal atunci cand vine vorba de buget.

Si inca n-am ajuns la partea in care descriu cu lux de amanunte cum dauneaza fumatul de IQOS. Pai, la inceput iti da o senzatie de bine, avand in vedere faptul ca e ceva diferit, iar acel tutun din HEETS are o aroma dulceaga, ce seamana mai mult a paine prajita decat a tutun normal. Dupa un timp de utilizat IQOS, o sa inceapa sa-ti bata inima mai tare si sa ai un fel de convulsii. Ceea ce nu se intampla nici la fumat, nici la vapat de tigara electronica, oricat de periculoase ar fi considerate acestea. Bine, practic si IQOS este considerat vapat, ceea ce n-ar fi un termen chiar atat de deplasat atunci cand vorbim despre acest produs.

In orice caz, ideea e ca IQOS e mult mai scump si mai daunator fata de fumatul normal. Este un produs al companiei Philip Moris International, infiintata in anul 1847. In 172 de ani, activitatea acestei companii a fost strict concentrata pe vanzarea de produse din tutun. Evident, cei de la PMI vor incerca sa faca acest lucru in continuare (si singur vor atinge doua secole), insa pe tine, fumatorul obisnuit, vor sa te faca sa crezi ca renunta la a mai produce tutun. Compania a si demarat o campanie publicitara prin care te indeamna sa te lasi de fumat, daca esti fumator. De ce? 

Pentru ca e un lucru evident faptul ca IQOS inseamna mai mult profit pentru compania respectiva. Acum efectiv ai posibilitatea de a fuma pe abonament. Sau vapa pe abonament. In orice caz, tigarile se scumpesc in toata lumea si nu mai aduc bani ca inainte, dar tehnologia IQOS este una dintre revelatiile pietei. Motiv pentru care se investeste atat de multa publicitate ascunsa in aceste produse. Care, dupa cum spuneam, sunt mai daunatoare decat tigarile clasice, electronice si cele din marijuana la un loc. Doar ca cei de la Philips Morris iti vorbesc despre sanatate ca principala motivatie. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*