Topul serviciilor de streaming in muzica in momentul de fata

Poate ca, in momentul de fata, cumparatul de albume si materiale discografice in format fizic ale artistilor este din nou la moda, insa nu incape urma de indoiala asupra faptului ca viitorul in muzica sunt serviiciile care ofera playlist-uri intregi cu fel de fel de melodii. Desigur, mai exista si varianta cu YouTube si alte platforme de continut video, insa acestea nu mai au aceeasi algoritmi care la un moment dat sugerau muzica de o anumita categorie in functie de preferintele tale. Daca acum cativa ani, la recomandari pe YouTube iti apareau piese underrated din genul de muzica pe care il asculti cel mai des, acum platforma detinuta de Google iti trece la recomandate videoclipurile pe care le-ai mai vizionat deja. Indiferent daca sunt videoclipuri muzicale, vloguri sau clipuri cu un gameplay pe fundal in care se dezbat lucruri serioase. 

Asta pe cand muzica in streaming este ieftina sau chiar gratuita (in cazul unor servicii precum Pandora sau Spotify) si este mult mai practic spre deosebire de orice material discografic aflat in format fizic atunci cand vine vorba despre comoditate. In cazul in care calitatea sunetului este un subiect care te preocupa in aceasta privinta, nu trebuie sa-ti faci griji; pentru ca in unele cazuri, muzica pe aceste servicii suna mai bine decat cea de pe un CD. In orice caz, este un concept care se bucura de un succes mai mult decat semnificativ in momentul de fata. Sa vedem, insa, care sunt cele mai bune astfel de servicii.

Fara indoiala, cel mai bun este Spotify. Dispune de o interfata cat se poate de accesibila, chiar si cu o varianta gratis utilizabila in schimbul vizionarii de reclame, un playlist extins cu materialele multor artisti muzicali (single-uri, albume, mixtape-uri) si cea mai buna compatibilitate cu telefoanele mobile, mai ales ca este cel mai bun serviciu pentru Android in momentul de fata. Apple Music ar fi pe locul 2, deoarece este singurul dintre „cei patru giganti” in acest domeniu care prezinta optiunea de a-ti stoca propria ta biblioteca de melodii. De asemenea, este serviciul ideal pentru noul iPod Touch, care, uimitor, este un dispozitiv bun.

Pe locul trei se afla Tidal, care ofera de departe cea mai buna calitate audio de pe piata. Serviciul gratuit Pandora este unul excelent, insa, atunci cand vine vorba despre serviciul sau pe baza de abonamente, lucrurile nu stau atat de bine. Serviciul ramane cu mult in urma celorlalte atunci cand vine vorba despre piesele si albumele care pot fi ascultate pe acest serviciu. Pentru ca cei de la Pandora nu pun atat de mult accent pe artisti underground (sau, in orice caz, mai putin cunoscuti in comparatie cu cei din mainstream) cum o fac servicii ca Spotify sau Apple Music. 

Google Play Music si Amazon Music Unlimited sunt si ele servicii interesante. Prezinta optiuni demne de luat in considerare pentru utilizatorii cu nevoi sau cerinte specifice. Google Play Music are si avantajul de a fi un serviciu gratuit, la fel ca Spotify si Pandora. Iar Amazon ofera o versiune low cost a serviciului Echo in schimbul unui abonament.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*