Cum sa extinzi viata unui laptop

Daca ti se pare ca ar trebui sa iti schimbi laptopul, ca el nu va mai tine mult, ca nu vei mai reusi sa il folosesti prea mult pana cand va ceda, dar totusi nu vrei sa iti cumperi altul nou fie pentru ca economisesti, fie ca vrei sa iti cumperi altceva, mai jos voi descrie cum poti sa ii prelungesti laptopului tau durata de viata, in cazul in care nu vrei sa il schimbi. 

Indiferent daca laptopul tau are probleme de functionare sau nu, este indicat sa faci pentru orice fisier o copie de rezerva, pentru ca de cele mai multe ori, cand nu faci o copie de rezerva, exact atunci se va intampla sa ti se strice laptopul si sa nu mai poti sa recuperezi fisierele. Daca faci o copie de rezerva, laptopul tau cel mai probabil nu se va strica, asa functioneaza universului. 

Pentru ca laptopul tau sa aiba o lunga durata de viata, ai grija de el. Daca vezi ca pisica sau cainele tau se incolaceste pe tastatura laptopului nu te gandi cat de frumos doarme, ci gandeste-te ca tastatura ta va fi deteriorata, si goneste-ti animalul de companie de acolo, pentru ca isi poate gasi si alt loc in care sa doarma. 

Alte lucruri pe care ar trebui sa le respecti pentru ca laptopul tau sa nu pateasca nimic sunt urmatoarele: nu-ti lasa laptopul in soare; nu-ti lasa animalele de companie si copii sa se joace cu laptopul, chiar daca trebuie sa mergi timp de un minut undeva, cel mai bine este sa lasi capacul jos pentru a proteja atat tastatura, cat si ecranul; nu-l lasa pe marginea biroului, canapelei pentru ca fix atunci va cadea; nu manca deasupra tastaturii; spala-te pe maini pentru a nu-ti murdarii tastatura; cand este pornit si in repaus, nu-l lasa intr-un loc unde sa nu aiba un flux bun de aer; nu il lasa la incarcat 24/7; nu fuma pe el nici macar tigara electronica. 

Este foarte important sa iti cureti laptopul, mai ales daca il utilizezi foarte des, pentru ca in timp tastele, touchpad-ul, balamalele, grilele, difuzorul se pot deteriora, dar daca le cureti vei observa ca laptopul tau va tine mult timp, fara sa aiba probleme.De asemenea, este important sa pastrezi aerisirea ventilatorului si sa nu faca praf. 

In general, unele upgrade-uri necesita o suma de bani, dar acestea in unele cazuri pot sa salveze viata laptopului tau. Asa ca, gandeste-te ca suma de bani cheltuita pe upgrade-uri va fi mai mica decat cea pe care ai cheltui-o pe un alt laptop. 

Prin urmare, daca respecti acestea lucruri te vei bucura de laptopul tau pentru o perioada indelungata de timp si fara sa aiba probleme de functionare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*