Monitoare pentru ritm cardiac

Daca vrei sa afli sau sa stii constant informatiile referitoare la sanatatea ta si in principal, la sanatatea inimii tale, un monitor de ritm cardiac ar fi de folos. Daca obisnuiesti sa faci antrenamente si exercitii fizice si vrei sa afli care este rezultatul ritmului tau cardiac, poti sa ai fie un ceas multifunctional fie o curea de piept. Rezultatele de la ceas sunt mai putin precise decat cele ale curelelor de piept, doar ca aceste nu sunt la fel de comode precum ceasurile. Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune monitoare pentru a masura ritmul cardiac, fie curele, fie ceasuri, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Cureaua de piept Polar H10 costa 70 de dolari si este un model superior. Este foarte precis si este foarte confortabil, in comparatie cu alte modele de curele de piept. Cureaua se fixeaza printr-o catarama, doar ca nu este la fel de sigura precum carligele de la alte modele. Cureaua are o memorie destul de mare unde se pot stoca rezultatele ritmului cardiac si asta permite folosirea curelei fara sa ai telefonul cu tine. Are conexiune ANT +, adica nu are doar Bluetooth. 

Garmin Forerunner 945 este un ceas care costa 520 de dolari si este cel mai precis monitor de ritm cardiac pe care il poti purta la incheietura mainii. Rezultatele nu sunt emise atat de rapid precum curele, dar sunt destul de adevarate. Ceasul se poate folosi si la inot, pentru ca este rezistent la apa, doar ca va trebui sa il asociezi cu o curea de piept Garmin pentru ca rezultatele sa fie reale. Ceasul mai permite redarea muzicii de pe Spotify offline, monitorizarea somnului, Garmin Pay si altele. 

Garmin HRM Pro este o curea de piept care costa 120 de dolari. Are suport ANT + si Bluetooth si se poate asocia cu alte ceasuri. Cureaua este rezistenta la apa si rezista pana la 50 de metri sub apa. Cureaua are o singura dimensiune, iar atunci cand trebuie sa schimbi bateria, vei avea nevoie de o surubelnita. Dar nivelul de viata al bateriei se poate monitoriza prin aplicatie. Daca ai si un ceas si alergi avand cureaua la piept, mai poate emite informatii cu privire la pozitia verticala, timpul de contact cu solul. 

Polar Vantage V costa 350 de dolari si este un ceas multifunctional. Rezultatele emise sunt destul de bune, iar durata de viata a bateriei este de 40 de ore, fiind folosi la antrenamente, la urmarirea somnului, notificari, la monitor cardiac. Ceasul intampina cateva probleme. Uneori afiseaza rezultatele mai precise decat o curea, dar alteori pierde rezultatele cu totul sau pentru o perioada de timp. 

Asadar, daca ai nevoie de un monitor pentru ritm cardiac, fie folosesti un ceas, fie o curea de piept. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*