Google renunta la masca si la certificatele de vaccinare pentru angajatii sai

In utlima vreme s-au luat o multime de decizii din partea companiilor atat din spectrul tech cat si din celelalte domenii in ceea ce priveste masurile pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Masuri din ce in ce mai stricte, pentru ca aparent de fiecare data se gaseste cate un nou val care sa ia prin surprindere cate o tara si caruia nimeni nu stie cum sa-i faca fata. Insa, au inceput sa apara proteste vehemente impotriva acestei politici intr-o gramada de multinationale americane, iar companiile incep incetul cu incetul sa-si revizuie aceasta politica. Adica, pana si la noi in tara se vor scoate certificatele verzi la intrarea in mall-uri si magazine neutilitare si se vor relaxa masurile de restrictie, deci ar fi fost culmea ca giganti din industria tech sa nu dea tonul acestor relaxari, in special acum ca varianta omnicron se afla intr-o continua scadere in comparatie cu felul in care arata situatia pana acum o luna de zile. Astfel, Google este una dintre acele companii gigante din domeniul tech care nu va mai impune vaccinurile COVID-19 ca o conditie de angajare pentru lucratorii americani si care renunta la a le mai cere angajatilor deja vaccinati sa poarte masti, sa fie testați sau sa se distanțeze social in timp ce lucreaza in majoritatea birourilor, potrivit unui raport publicat in cadrul zilei de miercuri de catre publicatia americana CNBC.

Regulile impuse de catre companie privind purtarea obligatorie a mastii in incinta companiei sau distantarea sociala in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca vor fi eliminate din birourile companiei, in conformitate cu cerințele locale privind masurile impotriva raspandirii coronavirusului, dar cei de la CNBC au raportat si faptul ca angajatii nevaccinati care sunt autorizati sa intre in birouri vor trebui in continuare sa respecte reglementarile in ceea ce  priveste testarea și purtarea mastilor, deci vorbim doar despre o ridicare partiala a acestor restrictii. In cazul in care nu fac dovada faptului ca nu sunt infectati cu virusul corona sau nu poarta masca in birourile companiei, angajatii nevaccinati nu vor mai putea accesa sediile Google.

„Pe baza conditiilor actuale in Bay Area, suntem incantati sa anuntam faptul ca angajatii nostri care aleg sa vina la lucru prin prezenta fizica au acum capacitatea de a accesa mai multe spatii si servicii la fata locului pentru a lucra mai eficient, dar si a lua legatura cu colegii”, a declarat un purtator de cuvant al celor de la Google intr-o declaratie trimisa prin e-mail publicatiei americane CNET. „Oferim angajatilor care saluta sansa de a veni la birou optiunea de a face asta oriunde putem in siguranta, permitand in acelasi timp celor care nu sunt pregatiti sa continue sa lucreze de acasa.”

Aceasta schimbare de pozitie este una radicala avand in vedere faptul ca cei de la Google le-au comunicat anterior angajatilor sai faptul ca acestia risca de la a-si pierde salariul pana la a fi, in cele din urma, concediati in cazul in care nu vor respecta regulile companiei privind vaccinarea impotriva coronavirusului. Aceasta stire vine dupa ce si cei de la Amazon au renuntat la obligativitatea mastii pentru angajatii complet vaccinati in urma cu doua saptamani, iar in multe dintre marile orase din Statele Unite nu mai este necesara o dovada a vaccinarii sau purtarea unei masti de protectie pe strada. Asta pentru ca, dupa cum spuneam, cazurile sunt acum in scadere fata de panica pe care varianta omnicron a generat-o acum nu mai bine de cateva saptamani. Cu toate acestea, inca au fost peste 900.000 de decese din cauza COVID-19 in SUA doar in ultima luna, ca un bilant total.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*