Oficial ucrainean face apel la Xbox si PlayStation sa dea ban jucatorilor rusi

Ceea ce este o masura extrem de discriminatorie, chiar si in contextul razboiului dintre Ucraina si Rusia, razboi ce nu pare sa se sfarseasca prea curand. Acest razboi este in mare parte dirijat de un presedinte cu ambitii uriase, insa poporul nu ar trebui sa plateasca pentru aceste ambitii. Mai ales avand in vedere faptul ca multi dintre soldatii capturati in Ucraina sustin faptul ca au fost mintiti, ca nu stiau ca se duc la razboi si ca li se comunicase faptul ca sunt trimisi doar la exercitii militare. Iar asta din momentul in care au fost trimisi la granitele Rusiei cu republica est-europeana. Cand li s-a spus sa inainteze nici macar nu stiau de ce pana nu au primit ordinul de a captura orasele respective. Ca sa nu mai spun faptul ca se protesteaza intens invadarea Ucrainei si la Moscova, Sankt Petersburg, Rostov, Vladivostok, Irkutsk si alte 48 de orase din tara. Plus ca daca intrebi un rus pe strada daca e deacord cu invazia Ucrainei si cu faptul ca aceasta tara trebuie cucerita, majoritatea o sa-ti spuna ca nu, in ciuda faptului ca cele doua popoare vorbesc practic aceeasi limba si sunt aceeasi natiune, la urma urmei. In orice caz, lumea trebuie sa-si arate cumva solidaritatea fata de Ucraina, si de trimis trupe nu o sa trimita absolut nici o natiune de pe suprafata acestei planete. Varianta sanctiunilor este singura care ramane in picioare, iar pe langa sanctiunile economice si politice impuse de catre guvernele lumii Moscovei, se mai prevad si altfel de sanciuni care prevad mai mult poporul rus. 

Pentru ca nu-l doare niciunde pe Putin ca Spartak Moscova este exclusa din Europa League, sau ca gamerii rusi nu se vor mai putea juca pe Xbox si PlayStation, ca utilizatorii rusi nu o sa mai aiba voie sa faca TikTok-uri. Si asa sunt implicati oameni care nu au nici o treaba cu razboiul si voiau doar sa foloseasca anumite servicii. Ca si cum sanctiunile astea l-ar convinge pe Putin sa-si trimita trupele acasa. Reactia Vestului a fost sa aduca Rusia mai aproape de o criza economica, insa nici in prag de criza nu vrea Putin sa negocieze diplomatic. Iar regimul de la Kiev are o cu totul alta metoda diplomatica de a lupta impotriva Rusiei pe langa lupta pe care soldatii o duc pe campul de lupta.

Astfel, toate platformele de esports si companiile de dezvoltare de jocuri ar trebui sa interzica jucatorilor rusi sa mai acceseze serviciile lor, a declarat miercuri viceprim-ministrul Ucrainei. Intr-un tweet in care a etichetat Sony PlayStation si Microsoft Xbox, Mykhailo Fedorov a cerut platformelor sa blocheze conturile din Rusia si Belarus si sa interzica echipele de esports din acele tari din orice fel de competitie de gaming, ca raspuns la invazia în curs de desfasurare a Ucrainei de catre Rusia. Fedorov a spus ca o eventuala interdictie ii va motiva pe rusi sa lucreze mai cu spor pentru a opri invazia tarii vecine, insa ceea ce omul nu pare sa inteleaga este faptul ca Putin este un dictator in tara lui, iar liderii opozitiei au avut toti aceeasi soarta ca si cea a lui Navalny.

„Facem apel la blocarea temporara a tuturor conturilor din Rusia si Belarus, oprirea temporara a participarii tuturor echipelor si jucatorilor din Rusia si Belarus la toate evenimentele internationale de esports si anularea tuturor evenimentelor internationale care se desfasoara pe teritoriul Rusiei si Belarusului”, se arata in comunicat. Si a intrat si Belarusul sub foc pentru faptul ca este un aliat al Rusiei in conflictul cu pricina. Nu ca ar fi un aliat care sa conteze prea mult, 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*