Scenele post-credits din „Spider-Man: No Way Home”, explicate

Spider-Man: No Way Home aduce prima trilogie a lui Tom Holland de aventuri solo din Universul cinematografic Marvel la sfarsit, atragandu-i pe raufacatorii clasici din filmele cu Tobey Maguire si Andrew Garfield pentru a-l pune pe eroul Marvel la incercarea suprema. Filmul este disponibil in format digital in acest moment si, asa cum de altfel este si traditia celor de la Marvel, filmul include teasere in scenele mid si post-credits (desi acesta din urma este un trailer pentru un film viitor, mai degraba decat o scena) care creeaza intriga pentru ceea ce va urma in filmele ulterioare. Raucatorii multiversaului sunt rezultatul modului in care Peter Parker a incercat sa-si protejeze identitatea secreta dupa ce Mysterio a dezvaluit-o lumii intregi in ultimele momente ale filmului Far From Home din 2019. Dar cum se leaga No Way Home de viitorul lui Spider-Man si al MCU? Sa aruncam o privire la scenele post-credits si la consecintele acestora pentru viitorul MCU al lui Spidey si al prietenilor. 

Eddie decide sa-l gaseasca pe Spidey in New York, dar Venom observa ca sunt beti si decide sa se scufunde. Inainte de a putea inota nud, sunt teleportati — probabil trimisi acasa ca urmare a aceleiasi vraji pe care Strange a folosit-o pentru a-i trimite pe ceilalti Oameni Paianjen si pe raufacatorii din lumile lor inapoi in universul din care provin. Insa acestia au lasat un fragment din simbiot in urma, iar acest lucru va avea anumite repercursiuni asupra actiunii noului film. Simbiotul ar putea chiar continua ideea lui Eddie si sa-l urmareasca pe Spiderman, ceea ce ar putea duce la legarea lui Peter cu simbiotul. Eddie si Venom au fost adusi in MCU dupa ce simbiotul i-a oferit lui Eddie „un gust” al cunostintelor colective ale mintii stupului simbiot. Ei vad identitatea lui Peter fiind dezvaluita la televizor si recunosc cumva pe omul paianjen, in ciuda faptului ca acesta nu exista in universul filmului Venom.

Este posibil ca aceasta versiune a lui Venom sa aiba amintirile celui ucis in Spider-Man 3 prin mintea stupului simbiont. Simbiotul Venom al acelui univers s-a legat de Peter al lui Tobey Maguire, lasand probabil un sentiment negativ fata de omul paianjen in constiinta colectiva a creaturii. In benzile desenate, simbiotul Venom a venit pe Pamant cu Peter dupa evenimentul crossover extrem de prostesc din anii ’80, Secret Wars (care a fost intr-adevar doar o reclama cu 12 numere pentru o linie de jucarii). L-a respins pe extraterestru si l-a lasat mort. Apoi l-a gasit pe Eddie Brock, un reporter a carui cariera jurnalistica a fost distrusa din neatentie cand Spidey a dezvaluit o poveste majora ca fiind falsa, iar cei doi s-au legat pentru a deveni Venom (acesta a fost adaptat pentru Spider-Man 3) — infuzat cu puterile si cunoștințele lui Peter despre el si identitatea lui secreta. Ura lor comuna i-a determinat inițial sa-l vaneze pe Spidey, dar au ajuns la un armistitiu si mai tarziu au devenit aliati.

In No Way Home, Peter al lui Tobey Maguire mentioneaza intalnirea lui cu extraterestru negru, dar cel Andrew Garfield este uluit de mentiunea extraterestrilor, sugerand ca nu a existat un Venom in universul Amazing Spider-Man. Picatura de substanta simbiotia ramasa in universul lui Tom Holland este importanta, deoarece lasa calea deschisa pentru ca Venom sa existe in MCU separat de Hardy si filmele sale Venom, care sunt produse de Sony si nu fac parte direct din seria de filme a celor de la Marvel. Astfel, s-ar putea chiar sa avem un Venom cum a fost cel din Spider-Man 3.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*