O modalitate ascunsa de a trimite mesaje cuiva pe iPhone fara ca mesajele sa fie vazute vreodata

Aplicatia Notes pe iOS ofera un instrument de colaborare care permite mai multor persoane sa faca exact asta — sa colaboreze la o nota. Oricine a fost adaugat la nota poate citi si edita textul, in timp real, asa cum ai face in Google Docs. Este o caracteristica incredibil de utila pentru a conecta oamenii care lucreaza de la distanta la un singur proiect, la serviciu sau la scoala, dar functia de colaborare poate fi folosita si pentru a avea o conversatie ascunsa. In prezent, nu exista nicio modalitate de a trimite un mesaj text care se autodistruge pe iPhone, asa cum este Snapchat. Poti sterge oricand mesajul text din partea ta, dar exista in continuare la capatul destinatarului (adica pana cand iOS 16 isi lanseaza functia de editare si anulare a trimiterii). Cu Notes, totusi, poti scrie un mesaj in nota, pe care cealalta persoana il poate citi, șterge si la care poate raspunde. Poti face acest lucru, fiecare persoana stergand fiecare mesaj dupa ce l-a citit. In practica, ai putea avea o conversatie incredibil de lunga si personala — fara nicio dovada ca a existat vreodata pentru ca tu si persoana respectiva ati fi singurele persoane care ar stii despre aceasta conversatie.

Creeaza o nota

Pe iPhone, lanseaza aplicatia Notite si atinge butonul Compune din dreapta jos pentru a crea o nota noua. Apoi, tasteaza ceva in nota pentru a-o pastra, altfel va fi stearsa automat in momentul in care vei iesi din nota respectiva. De asemenea, poti intra intr-o nota deja existenta, insa cel mai recomandat in aceasta situatie ar fi sa incepi cu o nota noua. 

Editeaza optiunile de distribuire a notei

Odata ce nota este facuta, poti incepe procesul de adaugare a unei alte persoane ca si colaborator, ceea ce inseamna ca poate citi si edita orice este in nota. Pentru a incepe, atinge butonul More din dreapta sus, apoi apasa pe Share note. Acum atinge Optiuni de partajare si asigura-te ca optiunea Poate face modificari este selectata sub Permisiuni. De asemenea, ar trebui sa dezactivezi Oricine poate adauga persoane in cazul in care doresti sa fii singura persoana care poate adauga colaboratori la nota ta. Revino la ultima pagina in momentul in care ai terminat de configurat aceste setari.

Adauga un colaborator si distribuie linkul

Apoi, alege o metoda pentru a distribui nota: o poti trimite prin mesaj text, e-mail, retele sociale si multe altele. Daca glisezi pe opțiunile de partajare, poti, de asemenea, sa selectezi Copiere link, care copiaza linkul notei in clipboard si iti permite sa-i dai paste oriunde iti doresti. Pentru acest exemplu, voi alege optiunea Copiere link pentru a partaja nota. In partea de sus a paginii Copiere link, introduce adresa de e-mail sau numarul de telefon al persoanei care doresti sa acceseze nota. De asemenea, poti atinge pictograma Adauga pentru a cauta prin contacte. Este necesara adaugarea unui contact la nota — in cazul in care distribui linkul fara a adauga un contact, cealalta persoana nu va putea vedea sau edita nota, nici macar cu linkul.

In cele din urma, apasa Copiati linkul pentru a copia linkul notei in clipboard si pentru a-l distribui colaboratorului tau. Apoi, adauga colaboratorul (sau colaboratorii).

Comunica in secret prin Note

Cealaltă persoana trebuie sa deschida acum link-ul notei si sa accepte invitatia. Daca accepta, va fi redirectionat catre aplicația Note si catre nota de colaborare pe care tocmai ai creat-o. Pentru a comunica, scrie pur si simplu ceva in nota, mai ales ca cealalta persoana va putea sa vada textul in timp real, fara ca tu sa fii nevoit sa apesi pe trimite. Si uite asa ai parte de o conversatie top secret. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*